دوشنبه / ۶ اسفند / ۱۴۰۳ Monday / 24 February / 2025
×
گامی بزرگ در درمان اختلالات روانی

جراحی مغز راهی جدید برای رهایی از بند وسواس فکری

هنگامی که درمان‌های غیرتهاجمی متداول برای بیماری‌های روانپزشکی شکست می‌خورند، پزشکان ناگزیر به در نظر گرفتن جراحی مغز می‌شوند. با این حال، جراحی مغز برای بیماری‌های روانپزشکی به دلیل سابقه بدنام لوبوتومی، مدت‌هاست که در میان عموم مردم تابو بوده است. خوشبختانه، پیشرفت‌های اخیر در جراحی مغز در سال‌های اخیر در حال تغییر روایت هستند. […]

جراحی مغز راهی جدید برای رهایی از بند وسواس فکری
  • کد نوشته: 959
  • ۱۵ آذر
  • 132 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    هنگامی که درمان‌های غیرتهاجمی متداول برای بیماری‌های روانپزشکی شکست می‌خورند، پزشکان ناگزیر به در نظر گرفتن جراحی مغز می‌شوند. با این حال، جراحی مغز برای بیماری‌های روانپزشکی به دلیل سابقه بدنام لوبوتومی، مدت‌هاست که در میان عموم مردم تابو بوده است. خوشبختانه، پیشرفت‌های اخیر در جراحی مغز در سال‌های اخیر در حال تغییر روایت هستند.

    به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، کپسولوتومی دوطرفه، که بیشتر با نام تحریک عمقی مغز شناخته می‌شود، نوعی جراحی مغز است که در درمان اختلال وسواس فکری-اجباری مقاوم به درمان یا مقاوم (OCD) مورد توجه قرار گرفته است. بیماران مبتلا به OCD مقاوم به درمان، رفتارها و افکار تکراری ناتوان‌کننده‌ای را تجربه می‌کنند که قادر به کنترل آن‌ها نیستند، در نتیجه کیفیت زندگی آن‌ها را کاهش می‌دهد.

    گروهی از محققان کره جنوبی نشان دادند که کپسولوتومی MRgFUS (فوکوس اولتراسوند هدایت‌شده با رزونانس مغناطیسی)، یک کپسولوتومی دوطرفه غیرتهاجمی جدید، در درمان OCD مقاوم به درمان تا دو سال مؤثر و ایمن است. کپسولوتومی MRgFUS به صورت غیرتهاجمی و دقیق بافت‌های ناحیه مورد نظر مغز را تخریب می‌کند. با این حال، اثربخشی پایدار این گزینه درمانی نامشخص بود.

    اخیراً، همان گروه تحقیقاتی یک مطالعه پیگیری بلندمدت ۱۰ ساله را با مشارکت بیمارانی که تحت عمل کپسولوتومی MRgFUS قرار گرفته بودند، انجام دادند. آن‌ها گزارش کردند که کپسولوتومی MRgFUS یک گزینه درمانی مؤثر و ایمن برای OCD مقاوم به درمان است، با رضایت بالای بیمار، حتی در ۱۰ سال، اثرات مثبت پایدار آن را در بیماران ثابت می‌کند. یافته‌های آن‌ها در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۴ در مجله Molecular Psychiatry منتشر شد.

    این مطالعه به چندین نقطه عطف در تحقیقات OCD دست یافته است و به بسیاری از بیماران مبتلا به OCD مقاوم به درمان امید می‌دهد. بر این اساس، دکتر جین وو چانگ از بیمارستان دانشگاه کره آنام که محقق اصلی این مطالعه است، می‌گوید: «این مطالعات شامل اولین کارآزمایی بالینی جهان برای OCD با MRgFUS است. مطالعه فعلی همچنین اولین مطالعه پیگیری بلندمدت جهان برای OCD پس از درمان است.»

    جالب توجه است که کاربرد کپسولوتومی MRgFUS ممکن است فقط به OCD مقاوم به درمان محدود نشود. دکتر چانگ می‌گوید: «نتایج کارآزمایی بالینی ما همچنین نقش بالقوه MRgFUS را در مدیریت سایر بیماری‌های روانپزشکی شایع مانند افسردگی مقاوم به درمان، به دلیل سادگی و ایمنی آن نشان می‌دهد.»

    با کاربرد بالینی کپسولوتومی MRgFUS در افق، دکتر چانگ نتیجه می‌گیرد: «با توسعه سریع تکنیک‌های جراحی جدید مانند MRgFUS، امکان درمان بیماری‌های روانپزشکی بدون عوارض اضافی وجود دارد. من متقاعد شده‌ام که این فناوری جدید زندگی جدیدی را برای کسانی که از مشکلات جدی روانپزشکی رنج می‌برند و با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، ارائه خواهد کرد.»

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *