محققان یک مرکز سرطان نتایج اولین کارآزمایی بالینی را گزارش کردهاند که نشان میدهد مداخله غذایی مبتنی بر گیاهان پر فیبر ممکن است پیشرفت به سمت میلوم متعدد، یک سرطان خون نادر و غیرقابل درمان که بر مغز استخوان تأثیر میگذارد، را به تأخیر بیندازد. به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، این مطالعه ۲۰ شرکتکننده […]
محققان یک مرکز سرطان نتایج اولین کارآزمایی بالینی را گزارش کردهاند که نشان میدهد مداخله غذایی مبتنی بر گیاهان پر فیبر ممکن است پیشرفت به سمت میلوم متعدد، یک سرطان خون نادر و غیرقابل درمان که بر مغز استخوان تأثیر میگذارد، را به تأخیر بیندازد.
به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، این مطالعه ۲۰ شرکتکننده با اختلال خون پیشسرطانی و شاخص توده بدنی (BMI) بالا که در معرض خطر ابتلا به میلوم متعدد بودند را ثبتنام کرد. آنها ۱۲ هفته وعدههای غذایی گیاهی پر فیبر و ۲۴ هفته مربیگری دریافت کردند. دو شرکتکننده با بیماری پیشرونده قبل از مطالعه بهبود قابل توجهی در روند پیشرفت بیماری خود نشان دادند. علاوه بر این، یک سال پس از ثبتنام، هیچ یک از شرکتکنندگان به میلوم متعدد پیشرفت نکرده بودند. اوروی شاه، MD، متخصص میلوم MSK و سرپرست مطالعه NUTRIVENTION، این یافتهها را در نشست سالانه ۲۰۲۴ انجمن هماتولوژی آمریکا (ASH) در سان دیگو، کالیفرنیا ارائه کرد.
دکتر شاه گفت: «این مطالعه قدرت تغذیه (به ویژه رژیم غذایی گیاهی پر فیبر) را نشان میدهد و درک بهتری از چگونگی بهبود میکروبیوم و متابولیسم برای تقویت سیستم ایمنی را باز میکند. این یافتهها بیشتر از چگونگی توانمندسازی بیماران، به ویژه کسانی که دارای شرایط پیشسرطانی هستند، با دانش کاهش خطر ابتلا به سرطان از طریق تغییرات رژیم غذایی حمایت میکند.»
میلوم متعدد دومین سرطان خون شایع است و معمولاً از شرایط پیشساز به نام گاموپاتی مونوکلونال با اهمیت نامشخص (MGUS) و میلوم خاموش (بدون علامت) ایجاد میشود. مطالعات اخیر افزایش خطر ابتلا به میلوم متعدد را در افراد با کیفیت رژیم غذایی ضعیف و مصرف کم غذاهای گیاهی نشان داده است. علاوه بر این، افرادی که دارای این شرایط و شاخص توده بدنی (BMI) بالا هستند، دو برابر بیشتر از افرادی که دارای این شرایط و BMI طبیعی هستند، در معرض خطر پیشرفت به میلوم متعدد قرار دارند. با این اطلاعات، محققان به دنبال راههایی برای مداخله قبل از پیشرفت این شرایط به سرطان بودهاند.
در طول مطالعه از شرکتکنندگان تشویق شد تا هر چقدر میخواهند غذاهای گیاهی کامل مانند میوهها، سبزیجات، آجیل، دانهها، غلات کامل و حبوبات بخورند. با این تغییرات غذایی، بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی، مقاومت به انسولین، سلامت میکروبیوم روده و التهاب مشاهده شد. به طور متوسط، شرکتکنندگان پس از ۱۲ هفته هشت درصد از وزن بدن خود را از دست دادند. پس از این نتایج مثبت، دکتر شاه در حال ثبتنام برای یک مطالعه بزرگتر و چند مرکزی با ۱۵۰ شرکتکننده به نام NUTRIVENTION-3 است.
این یافتهها در یک مدل موشی میلوم خاموش تأیید شد که در آن ۴۴ درصد از موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی پر فیبر به میلوم پیشرفت نکردند در مقایسه با رژیم غذایی استاندارد که در آن همه موشها به میلوم پیشرفت کردند.
دیدگاهتان را بنویسید