درمانهای غیر دارویی در طب سنتی چین (NPTCM) از جمله طب سوزنی، فصد، موکسا و توینا، به دلیل اثربخشی خود در شرایط مختلف سلامتی، شناخت جهانی پیدا کردهاند اما با این حال، کیفیت گزارشدهی کارآزماییهای کنترلشده تصادفی (RCT) در مورد این مداخلات بهینه نبوده است و بسیاری از آنها فاقد توضیحات کافی در مورد مداخلات، […]
درمانهای غیر دارویی در طب سنتی چین (NPTCM) از جمله طب سوزنی، فصد، موکسا و توینا، به دلیل اثربخشی خود در شرایط مختلف سلامتی، شناخت جهانی پیدا کردهاند اما با این حال، کیفیت گزارشدهی کارآزماییهای کنترلشده تصادفی (RCT) در مورد این مداخلات بهینه نبوده است و بسیاری از آنها فاقد توضیحات کافی در مورد مداخلات، جزئیات کورسازی و نشان دادن ناهمگنی قابل توجه بین مطالعات هستند.
به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، این موضوع منجر به توسعه دستورالعملهای گسترش CONSORT شده است، از جمله STRICTA برای طب سوزنی، STRICTOM برای موکسا، STRICTOC برای فصد و STRICTOTM برای توینا ماساژ، با هدف استانداردسازی گزارشدهی آزمایشات NPTCM. با وجود این دستورالعملها، پایبندی متغیر بوده است و فضای قابل توجهی برای بهبود کیفیت گزارشدهی RCTها، به ویژه در زمینه رژیمهای درمانی، پیشینه پزشک و ارزیابیهای ایمنی وجود دارد.
این بررسی RCTهای منتشر شده در سال ۲۰۲۲ را برای ارزیابی کیفیت گزارشدهی مداخلات NPTCM بر اساس گسترشهای مربوطه CONSORT تجزیه و تحلیل کرد. در مجموع ۳۸۷ RCT واجد شرایط شناسایی شد که اکثریت آنها در مجلات چینی منتشر شدند. بررسی نشان داد که در حالی که آزمایشات طب سوزنی بالاترین نرخ گزارشدهی را با ۶۲.۶ درصد داشتند، آزمایشات توینا/ماساژ با ۴۷.۹ درصد کمترین نرخ را داشتند. گزارشدهی رژیمهای درمانی نسبتا بالا بود و به ۷۹.۹ درصد رسید، اما گزارشدهی پیشینه پزشک به طرز نگرانکنندهای پایین بود و به ۱۴.۹ درصد رسید. تجزیه و تحلیل زیرگروه نشان داد که انتشارات انگلیسی نمره گزارشدهی به طور قابل توجهی بالاتر از انتشارات چینی داشتند. این بررسی همچنین کمبودهای عمدهای را در گزارشدهی ارزیابیهای ایمنی، ادغام الگوهای CM در طراحی آزمایش و اجرای کورسازی در آزمایشات NPTCM شناسایی کرد.
این بررسی بر نیاز به بهبود گزارشدهی ارزیابیهای ایمنی، گزارش استاندارد شده معیارهای تشخیصی و پیامدهای مرتبط با الگوهای CM و تحقیقات بیشتر در مورد دلایل گزارشدهی ضعیف برخی موارد مانند محیط درمان و اطلاعات پسزمینه ارائه دهنده تأکید میکند. این بررسی توصیه میکند که مجلات حمایت خود را از دستورالعملهای گزارشدهی، به ویژه برای مجلات چینی، برای بهبود کیفیت مطالعات مداخلهای NPTCM تقویت کنند. این بررسی نتیجهگیری میکند که اگرچه پیشرفتهایی در پایبندی به دستورالعملهای گزارشدهی حاصل شده است، اما نیاز فوری به بهبود بیشتر برای اطمینان از مستندسازی دقیق و افزایش کیفیت و قابلیت اطمینان تحقیقات در زمینه NPTCM وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید