دوشنبه / ۶ اسفند / ۱۴۰۳ Monday / 24 February / 2025
×
گاهی موثر، گاهی بی‌اثر

نتایج متناقض از مصرف طولانی‌مدت پکسلووید در بیماران کووید طولانی‌مدت

در مطالعه‌ای که اخیر منتشر شده محققان تأثیر دوره طولانی مصرف دارو خوراکی نیراترولویر/ریتوناویر (پکسلووید) بر کووید طولانی‌مدت را بررسی کردند. به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، کووید طولانی‌مدت یک بیماری چندسیستمی است که پس از ابتلا به بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) رخ می‌دهد. علائم کووید طولانی‌مدت شامل خستگی، مه مغزی، اختلالات خودکار، کسالت پس […]

نتایج متناقض از مصرف طولانی‌مدت پکسلووید در بیماران کووید طولانی‌مدت
  • کد نوشته: 1489
  • ۲۴ دی
  • 63 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    در مطالعه‌ای که اخیر منتشر شده محققان تأثیر دوره طولانی مصرف دارو خوراکی نیراترولویر/ریتوناویر (پکسلووید) بر کووید طولانی‌مدت را بررسی کردند.

    به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، کووید طولانی‌مدت یک بیماری چندسیستمی است که پس از ابتلا به بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) رخ می‌دهد. علائم کووید طولانی‌مدت شامل خستگی، مه مغزی، اختلالات خودکار، کسالت پس از فعالیت بدنی، وزوز گوش، سردرد، اختلالات خودکار، تپش قلب، تاری دید، از دست دادن حس چشایی/بویایی، سرفه مزمن، درد قفسه سینه، علائم گوارشی و تغییرات در ظرفیت/میل جنسی است.

    پکسلووید یک داروی ضد ویروسی خوراکی است که در صورت تجویز برای کووید ۱۹ حاد، می‌تواند فعالیت ویروسی، شدت علائم، مرگ‌ومیر و احتمالاً احتمال ابتلا به کووید طولانی‌مدت را کاهش دهد. مطالعات نشان داده‌اند که پس از یک دوره پنج روزه مصرف پکسلووید، بهبود علائم در افراد مبتلا به کووید طولانی‌مدت مشاهده شده است. با این حال، عود علائم در برخی از بیماران پس از درمان مشاهده شد، که نشان می‌دهد ممکن است به درمان طولانی‌مدت نیاز باشد.

    در مطالعه حاضر، محققان موارد افراد مبتلا به کووید طولانی‌مدت را که دوره طولانی مصرف پکسلووید را تجربه کرده‌اند، توصیف کردند. موارد از طریق دو روش شناسایی شدند. اولاً، افرادی که تجربیات خود را در فروم‌های عمومی برای یا به رهبری افراد مبتلا به کووید طولانی‌مدت به اشتراک گذاشته بودند، دعوت شدند. ثانیاً، افرادی که در مورد این پروژه شنیده بودند، با تیم تحقیق تماس گرفتند تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند.

    افراد واجد شرایط دارای تشخیص کووید طولانی‌مدت بودند و گزارش کردند که پکسلووید را به مدت حداقل پنج روز مصرف کرده‌اند. فقط افرادی که مبتلا به کووید-۱۹ تایید شده بالینی یا نتایج آزمایش مثبت بودند، در مطالعه گنجانده شدند. تمام بیماران در طول تجربه کووید طولانی‌مدت خود توسط یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی ارزیابی شدند که تأیید کرد علائم آن‌ها ناشی از کووید طولانی‌مدت است.

    افراد متون نوشتاری از پیش موجود را به اشتراک گذاشتند یا تجربیات خود را با نویسندگان در میان گذاشتند. شرکت‌کنندگان مجاز بودند توضیحات نوشتاری تجربیات خود را بررسی/ویرایش کنند. شرکت‌کنندگان معمولاً تجربیات خود را ظرف یک ماه پس از اتمام دوره ضد ویروسی خود، با استفاده از یادداشت‌ها یا سوابق پزشکی، به اشتراک می‌گذاشتند.

    در مجموع، ۱۳ فرد مبتلا به کووید طولانی‌مدت در این مطالعه ثبت نام شدند. یازده نفر در دوره طولانی مصرف دارو در حالی که منفی بودند، یعنی ویروس سندرم حاد تنفسی حاد کرونا ۲ (SARS-CoV-2) را فراتر از فاز حاد نداشتند، و دو نفر در حالی که SARS-CoV-2 مثبت بودند، در زمینه عفونت مجدد، این دوره را طی کردند.

    مورد اول یک مرد ۵۶ ساله بود که در مارس ۲۰۲۰ علائم شبیه به کووید-۱۹ را تجربه کرد و در آگوست ۲۰۲۰ علائم کووید طولانی‌مدت در او ظاهر شد. بنابراین، این فرد در سپتامبر ۲۰۲۲ یک دوره پنج روزه پکسلووید را بدون تغییر در علائم و یک دوره ۱۵ روزه در دسامبر ۲۰۲۲ را تکمیل کرد. این فرد یک هفته پس از پایان دوره ضد ویروسی، بهبودی کامل علائم را گزارش داد. مورد دوم یک زن ۴۵ ساله بود که در مارس ۲۰۲۲ به کووید-۱۹ خفیف مبتلا شد.

    سه هفته پس از عفونت حاد، این فرد علائم کووید طولانی‌مدت را تجربه کرد و همچنین به سندرم تاکی کاردی ارتوستاتیک وضعیتی و سندرم فعال‌سازی ماست سل تشخیص داده شد. در فوریه ۲۰۲۳، این فرد یک دوره ۱۵ روزه پکسلووید را آغاز کرد. دو هفته پس از اتمام دوره، این فرد بهبودی در قدرت بدنی، وضوح ذهنی، انرژی و رفع کامل علائم عدم تحمل وضعیتی را گزارش کرد.

    مورد سوم یک زن ۲۵ ساله بود که در مه ۲۰۲۲ علائم کووید-۱۹ را تجربه کرد. علائم کووید طولانی‌مدت این فرد عمدتاً گوارشی بود، اما در ادامه علائم دیگری نیز در او ظاهر شد. در ژانویه ۲۰۲۳، این فرد یک دوره ۱۰ روزه پکسلووید را آغاز کرد و دچار یک افت شدید (در روز چهارم) شد که با افزایش مه مغزی، سردرد، خستگی، حساسیت به نور و صدا و مشکل در راه رفتن، حفظ تعادل و ایستادن مستقیم مشخص می‌شد. این فرد یک ماه بعد از این افت اولیه بهبود یافت و PEM و خستگی به طور معنی‌داری کاهش یافت. از جولای ۲۰۲۳، این فرد بهبود علائم را تجربه کرده است.

    مورد چهارم یک مرد ۵۱ ساله بود که در آگوست ۲۰۲۲ به کووید-۱۹ تشخیص داده شد و در روز تشخیص یک دوره پنج روزه پکسلووید را آغاز کرد. این فرد در روز پنجم آزمایش SARS-CoV-2 منفی شد اما دچار عود علائم گردید و دو/سه روز پس از آخرین دوز ضد ویروسی، آزمایش مثبت شد. در روز ۱۹، این فرد آزمایش منفی شد اما همچنان علائم را تجربه می‌کرد و در مارس ۲۰۲۳، یک دوره ۱۵ روزه پکسلووید را آغاز کرد. این فرد یک هفته بعد انرژی خود را بازیافت، با کاهش PEM، و گزارش داد که تا اوایل ژوئن ۲۰۲۳ احساس بهتری داشته است.

    مورد پنجم یک زن بالغ بود که در مارس ۲۰۲۰ علائم شبیه به کووید-۱۹ را تجربه کرد و در ژوئن ۲۰۲۳ یک دوره ۱۰ روزه پکسلووید را آغاز کرد. این فرد طی چند روز پس از شروع دوره ضد ویروسی، بهبود علائم را نشان داد. مورد ششم یک مرد ۴۰ ساله بود که در مارس ۲۰۲۰ به کووید-۱۹ مبتلا شد و هشت هفته پس از عفونت حاد، دچار نوروپاتی حسی کف دست و پا شد. این فرد یک دوره پنج روزه پکسلووید را در سال ۲۰۲۲ تکمیل کرد و تا روز سوم به بهبودی تقریباً کامل دست یافت، اگرچه علائم به تدریج در روز ششم عود کردند. بنابراین، این فرد در سپتامبر ۲۰۲۲ یک دوره ۳۰ روزه پکسلووید را آغاز کرد. علائم طی دو ماه آینده به تدریج بهبود یافتند اما در فوریه ۲۰۲۳ مجدداً عود کردند. این فرد در مارس ۲۰۲۳ آزمایش کووید-۱۹ مثبت شد و یک دوره ۱۰ روزه پکسلووید به سرعت علائم حاد را برطرف کرد.

    مورد هفتم یک مرد ۲۷ ساله بود که در ماه مه و جولای ۲۰۲۲ دو بار به کووید-۱۹ تشخیص داده شد. علائم کووید طولانی‌مدت سه هفته پس از بهبودی از عفونت دوم ظاهر شد. بنابراین، یک دوره ۱۵ روزه پکسلووید در مه ۲۰۲۳ آغاز شد. شش روز پس از شروع درمان، این فرد بهبود جزئی را گزارش داد که در طول زمان پایدار و بهبود یافت.

    مورد هشتم یک زن با کووید-۱۹ تایید شده بالینی در جولای ۲۰۲۰ بود که پس از فاز حاد، همچنان علائمی مطابق با کووید طولانی‌مدت داشت. این فرد در آوریل ۲۰۲۳ یک دوره طولانی مصرف پکسلووید را آغاز کرد اما بهبودی در علائم را تجربه نکرد. به طور مشابه، موارد نهم، دهم و یازدهم همه زنان ۳۴-۴۵ ساله بودند که دوره طولانی مصرف پکسلووید را برای کووید طولانی‌مدت آغاز کردند و هیچ بهبودی در علائم نداشتند. موارد دوازدهم و سیزدهم دوره مصرف پکسلووید را در زمینه عفونت مجدد آغاز کردند و مانند اکثر موارد دیگر، بهبود علائم کووید طولانی‌مدت را تجربه کردند.

    در مجموع، محققان مجموعه موردی ۱۳ فرد مبتلا به کووید طولانی‌مدت را ارائه کردند که دوره طولانی مصرف پکسلووید را طی کردند؛ افراد با انواع مختلف SARS-CoV-2 آلوده شدند و طول درمان آن‌ها به میزان قابل توجهی متفاوت بود. علاوه بر این، تفاوت قابل توجهی در تظاهر بالینی کووید طولانی‌مدت و تأثیر پکسلووید بر علائم آن‌ها وجود داشت.

    قابل توجه است که تنها پنج فرد بهبودی پایدار را نشان دادند، که نشان می‌دهد برخی از افراد ممکن است از این درمان ضد ویروسی فراتر از فاز عفونت حاد بهره‌مند شوند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *