دوشنبه / ۶ اسفند / ۱۴۰۳ Monday / 24 February / 2025
×
چالش مقاومت میکروبی

دانشمندان از هوش مصنوعی برای مقابله با مقاومت دارویی کمک گرفتند

دانشمندان ربات چت هوش مصنوعی مشابه ChatGPT طراحی کرده‌اند تا به دولت‌ها در تدوین سیاست‌های مؤثر برای مقابله با مقاومت دارویی کمک کند. به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، مقاومت ضد میکروبی (AMR)، که در آن باکتری‌ها و ویروس‌های بیماری‌زا دیگر به داروهای طراحی‌شده برای درمان آن‌ها پاسخ نمی‌دهند، سالانه به میلیون‌ها مرگ‌ومیر منجر شده […]

دانشمندان از هوش مصنوعی برای مقابله با مقاومت دارویی کمک گرفتند
  • کد نوشته: 1550
  • ۳۰ دی
  • 92 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    دانشمندان ربات چت هوش مصنوعی مشابه ChatGPT طراحی کرده‌اند تا به دولت‌ها در تدوین سیاست‌های مؤثر برای مقابله با مقاومت دارویی کمک کند.

    به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، مقاومت ضد میکروبی (AMR)، که در آن باکتری‌ها و ویروس‌های بیماری‌زا دیگر به داروهای طراحی‌شده برای درمان آن‌ها پاسخ نمی‌دهند، سالانه به میلیون‌ها مرگ‌ومیر منجر شده و هزینه‌های سیستم بهداشت و درمان را تا ۴۱۲ میلیارد دلار افزایش می‌دهد. این آمار توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) ارائه شده است. در کشورهای با درآمد کم و متوسط، شرایطی مانند بهداشت نامناسب، دسترسی محدود به داروهای باکیفیت، و استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها باعث افزایش AMR می‌شود.

    این شرایط درمان بیماری‌هایی مانند ایدز، سل و مالاریا را دشوارتر کرده است. در سال ۲۰۱۵، سازمان جهانی بهداشت برنامه اقدام جهانی برای مقابله با AMR را با مدل سلامت واحد، که ارتباط بین انسان‌ها، حیوانات، گیاهان و محیط‌زیست مشترک آن‌ها را به رسمیت می‌شناسد، ارائه کرد. اما به گفته پژوهشی که اخیرا منتشر شده، شکاف‌های بزرگی میان اهداف و اقدامات واقعی در تدوین سیاست‌های ضروری برای کشورهای با درآمد کم و متوسط وجود دارد.

    یک تیم بین‌المللی از پژوهشگران، از آکادمی علوم چین و دانشگاه دورهام بریتانیا، ربات چت هوش مصنوعی AMR-Policy GPT را طراحی کرده‌اند تا این شکاف‌ها را پر کرده و در تهیه برنامه‌های اقدام ملی کمک کند. این ابزار که مبتنی بر مدل زبانی بزرگ است، اطلاعاتی از اسناد سیاست‌های مرتبط با AMR در ۱۴۶ کشور دارد.

    دیوید گراهام، مهندس محیط‌زیست در دانشگاه دورهام و نویسنده ارشد این پژوهش، توضیح داد: «AMR-Policy GPT یک ربات چت مکالمه‌ای است. این امکان را به شما می‌دهد که سؤالات خود را مطرح کرده و پاسخ‌های مرتبط دریافت کنید.» برخلاف ChatGPT که از اطلاعات گسترده در فضای دیجیتال استفاده می‌کند، AMR-Policy GPT اطلاعاتی با کیفیت و فیلترشده ارائه می‌دهد که به طور خاص با موضوع AMR مرتبط است.

    گراهام گفت: «این ابزار مانند داشتن یک دوست هوشمند در اتاق است. این ابزار نمی‌تواند سیاست تدوین کند، اما با استفاده از برنامه‌های ملی، منابع خاکستری و دستورالعمل‌های سازمان‌های بین‌المللی، به قانون‌گذاران کمک می‌کند گزینه‌های مختلف سیاست‌گذاری را در نظر بگیرند.» او افزود: «برای مثال، اگر در کشوری در منطقه زیر صحرای آفریقا باشید و اطلاعات بسیار کمی درباره کشور خود داشته باشید، می‌توانید از این ابزار سؤال کنید و آن اطلاعات مرتبط با سؤال و مکان شما را جست‌وجو می‌کند.»

    این ابزار ایده‌آل برای تصمیم‌گیرندگان، اطلاعاتی جامع و پژوهش‌شده از تمام حوزه‌ها، از جمله کشاورزی حیوانی، کیفیت آب، و بیماری‌های عفونی فراهم می‌کند. هرچند این ابزار با هدف سیاست‌گذاری طراحی شده، اما هر کسی می‌تواند درباره AMR سؤالاتی مطرح کرده و پاسخ بگیرد. گراهام افزود: «نیازی به دانش پیشرفته درباره هوش مصنوعی نیست.»

    امانوئل موکامبو، پزشک و پژوهشگر زوال عقل در زامبیا، گفت: «هوش مصنوعی در حال تغییر نحوه مقابله با چالش‌های بهداشت جهانی است، زیرا اطلاعات را دسترس‌پذیرتر و تحلیل آن‌ها را ساده‌تر می‌کند.» او ادامه داد: «هوش مصنوعی به ما امکان می‌دهد حجم زیادی از داده‌ها را به سرعت پردازش کرده، الگوها را کشف کنیم و بینش‌هایی که ممکن است از دست برود را به دست آوریم.»

    اما موکامبو هشدار داد که هوش مصنوعی به کیفیت داده‌هایی که از آن‌ها یاد می‌گیرد وابسته است. او اشاره کرد: «در مورد زوال عقل، بیشتر داده‌ها از مطالعاتی در کشورهای غربی به دست آمده است، که استفاده از این یافته‌ها در مکان‌هایی مانند آفریقا را دشوار می‌کند، جایی که پژوهش‌ها هم‌پای آن مناطق پیش نرفته است.» او تأکید کرد: «ابزارهای هوش مصنوعی می‌توانند در این بخش از جهان تفاوت واقعی ایجاد کنند، اما تنها در صورتی که برای تقویت صداها و داستان‌هایی که مدت‌ها نادیده گرفته شده‌اند، استفاده شوند.»

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *