پیادهروی روزانه ۷۰۰۰ قدم یا بیشتر با کاهش علائم افسردگی و ۳۱ درصد کاهش خطر ابتلا به افسردگی در مقایسه با قدمهای کمتر همراه است. این نتیجه بر اساس یک فراتحلیل جدید منتشر شده است. به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، محققان با مرور نظاممند و فراتحلیل ۳۳ مطالعه مشاهدهای، دادههای بیش از ۹۶,۰۰۰ فرد […]
پیادهروی روزانه ۷۰۰۰ قدم یا بیشتر با کاهش علائم افسردگی و ۳۱ درصد کاهش خطر ابتلا به افسردگی در مقایسه با قدمهای کمتر همراه است. این نتیجه بر اساس یک فراتحلیل جدید منتشر شده است.
به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، محققان با مرور نظاممند و فراتحلیل ۳۳ مطالعه مشاهدهای، دادههای بیش از ۹۶,۰۰۰ فرد بالغ ۱۸ تا ۹۱ ساله را بررسی کردند. این دادهها از ۲۷ مطالعه مقطعی و ۶ مطالعه طولی و از ۵ پایگاه داده مهم تا ماه می ۲۰۲۴ جمعآوری شدند. تعداد قدمهای روزانه بهطور عینی اندازهگیری و علائم افسردگی با ابزارهای مختلف ارزیابی شد.
تحلیلها نشان داد که تعداد قدمهای روزانه با علائم افسردگی رابطه معکوس قابلتوجهی دارد:
افرادی که روزانه ۷۰۰۰ قدم یا بیشتر پیادهروی میکردند، خطر افسردگی کمتری نسبت به افرادی داشتند که کمتر از این میزان قدم میزدند (نسبت خطر: ۰.۶۹؛ فاصله اطمینان ۹۵ درصد، ۰.۶۲-۰.۷۷). افزایش هر ۱۰۰۰ قدم اضافی در روز، با ۹ درصد کاهش خطر افسردگی همراه بود (نسبت خطر: ۰.۹۱؛ فاصله اطمینان ۹۵ درصد، ۰.۸۷-۰.۹۴).
در تحلیل مقطعی، افرادی که روزانه کمتر از ۵۰۰۰ قدم پیادهروی میکردند، در مقایسه با افرادی که روزانه ۵۰۰۰-۷۴۹۹ قدم، ۷۵۰۰-۹۹۹۹ قدم، یا حداقل ۱۰,۰۰۰ قدم پیادهروی میکردند، علائم افسردگی بیشتری داشتند (تفاوت میانگین استاندارد: به ترتیب −۰.۱۷، −۰.۲۷، و −۰.۲۶).
محققان نوشتند: «اندازهگیری عینی تعداد قدمهای روزانه میتواند بهعنوان یک رویکرد جامع و فراگیر برای سلامت عمومی عمل کند که قابلیت پیشگیری از افسردگی را دارد. این فعالیت بدنی کوچک ممکن است برای گروههای خاص، از جمله سالمندان یا افرادی با محدودیت در فعالیتهای روزانه، بهعنوان یک استراتژی قابلدسترس بسیار مفید باشد.»
این مطالعه با حمایت مالی دانشگاه کاستیا-لا مانچا، آژانس ملی تحقیقات و نوآوری، وزارت اقتصاد و رقابت اسپانیا، مؤسسه سلامت کارلوس سوم، صندوق توسعه منطقهای اروپا و ابتکار نسل بعدی اتحادیه اروپا تأمین شد. هیچ تضاد منافعی گزارش نشده است.
دیدگاهتان را بنویسید