دوشنبه / ۶ اسفند / ۱۴۰۳ Monday / 24 February / 2025
×
مطالعه‌ای بریتانیایی

زمان تشخیص تا درمان سرطان مثانه با MRI کاهش یافت

استفاده از تصویربرداری MRI چندپارامتری (mpMRI) پیش از جراحی، زمان لازم برای شروع درمان مناسب را در بیماران مبتلا به سرطان مثانه عضله‌تهاجمی به میزان ۴۵ روز کاهش داد. این روش تصویربرداری در بیش از ۹۲ درصد از شرکت‌کنندگان با احتمال سرطان مثانه عضله‌تهاجمی موفقیت‌آمیز بود. به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، تأخیر در درمان […]

زمان تشخیص تا درمان سرطان مثانه با MRI کاهش یافت
  • کد نوشته: 1695
  • ۵ بهمن
  • 54 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    استفاده از تصویربرداری MRI چندپارامتری (mpMRI) پیش از جراحی، زمان لازم برای شروع درمان مناسب را در بیماران مبتلا به سرطان مثانه عضله‌تهاجمی به میزان ۴۵ روز کاهش داد. این روش تصویربرداری در بیش از ۹۲ درصد از شرکت‌کنندگان با احتمال سرطان مثانه عضله‌تهاجمی موفقیت‌آمیز بود.

    به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، تأخیر در درمان قطعی سرطان مثانه عضله‌تهاجمی رایج بوده و اثرات زیانباری دارد، به طوری که برای هر ۲۸ روز تأخیر، خطر مرگ به میزان ۶ تا ۸ درصد افزایش می‌یابد. در بریتانیا، بیماران مبتلا به این بیماری به طور متوسط ۱۴۴ روز از زمان ارجاع از مراکز محلی تا شروع درمان رادیکال منتظر می‌مانند و ۴۸ درصد از آن‌ها بیش از ۱۸۰ روز از تشخیص تا جراحی سیستکتومی تأخیر دارند.

    در یک مطالعه آینده‌نگر، باز و تصادفی که در ۱۷ بیمارستان بریتانیا انجام شد، ۱۴۳ شرکت‌کننده با احتمال سرطان مثانه جدید به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که تحت برداشت تومور از طریق مجرای ادراری (TURBT) قرار گرفتند و گروهی که با استفاده از mpMRI مراحل درمانی را طی کردند. این مطالعه بین ۳۱ می ۲۰۱۸ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ انجام شد. شرکت‌کنندگان بر اساس جنسیت، سن (کمتر از ۷۵ سال یا بیشتر)، و ارزیابی بالینی مرحله بیماری دسته‌بندی شدند. افراد ناتوان یا ناراضی از انجام mpMRI یا افراد دارای سابقه سرطان مثانه واجد شرایط نبودند.

    نتایج اصلی شامل ارزیابی امکان‌پذیری و زمان لازم برای درمان مناسب سرطان مثانه عضله‌تهاجمی بود و مدت پیگیری متوسط ۲۳.۷ ماه بود. میانگین زمان لازم برای شروع درمان مناسب در بیماران مبتلا به سرطان مثانه عضله‌تهاجمی، در گروه mpMRI به طور معناداری کوتاه‌تر بود (۵۳ روز؛ فاصله اطمینان ۹۵ درصد: ۲۰-۸۹ روز) نسبت به گروه TURBT (۹۸ روز؛ فاصله اطمینان ۹۵ درصد: ۷۲-۱۲۵ روز؛ P = 0.02).
    مدل کوکس با در نظر گرفتن عوامل دسته‌بندی، نسبت خطر ۲.۹ (فاصله اطمینان ۹۵ درصد: ۱.۰-۸.۱) را به نفع مسیر mpMRI در مقابل مسیر TURBT نشان داد.

    در بیماران مبتلا به سرطان مثانه غیر عضله‌تهاجمی، تفاوت معناداری در میانگین زمان درمان مناسب بین دو گروه مشاهده نشد (۱۷ روز برای mpMRI در مقابل ۱۴ روز برای TURBT؛ P = 0.67). در میان شرکت‌کنندگانی که به مسیر mpMRI اختصاص یافتند، ۹۲ درصد (فاصله اطمینان ۹۵ درصد: ۷۹-۹۸ درصد) به طور موفقیت‌آمیز این روش تصویربرداری را انجام دادند.

    نویسندگان این مطالعه تأکید کردند: «ادغام mpMRI پیش از TURBT در مسیر استاندارد درمان، برای همه بیماران با احتمال سرطان عضله‌تهاجمی مثانه سودمند بود. با این رویکرد، می‌توان از TURBT در بخشی از بیماران اجتناب کرد. این روش به بهبود تصمیم‌گیری و تسریع زمان درمان کمک می‌کند.»

    به گفته نویسندگان، پاندمی کووید-۱۹ باعث اختلال در روند جذب شرکت‌کنندگان شد و امکان بررسی نتایج بقا را محدود کرد. علاوه بر این، در بیمارانی که تحت شیمی‌درمانی سیستمیک، پرتودرمانی یا درمان تسکینی برای سرطان عضله‌تهاجمی تشخیص داده‌شده توسط mpMRI قرار گرفتند، مرحله پاتولوژیک ناشناخته باقی ماند و تأیید درستی این درمان‌ها ممکن نشد. همچنین، در ۶ نفر از ۱۷ بیمار که با mpMRI به عنوان سرطان عضله‌تهاجمی تشخیص داده شدند، در نهایت سرطان غیر عضله‌تهاجمی تشخیص داده شد که نشان‌دهنده نیاز به بهبود دقت تشخیصی است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *