دوشنبه / ۶ اسفند / ۱۴۰۳ Monday / 24 February / 2025
×
دقت 88.8 درصدی

تشخیص دقیق سرطان مثانه با کیت بدون نیاز به فراوری ادرار

سرطان مثانه اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، نرخ درمانی بیش از ۹۰ درصد دارد، اما نرخ عود بالای ۷۰ درصد آن نیازمند نظارت مستمر است. تشخیص دیرهنگام معمولاً به جراحی‌های سنگین مانند برداشتن مثانه، کاشت مثانه مصنوعی یا استفاده از کیسه ادرار منجر می‌شود که به طور قابل توجهی کیفیت زندگی بیمار را […]

تشخیص دقیق سرطان مثانه با کیت بدون نیاز به فراوری ادرار
  • کد نوشته: 1701
  • ۵ بهمن
  • 93 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    سرطان مثانه اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، نرخ درمانی بیش از ۹۰ درصد دارد، اما نرخ عود بالای ۷۰ درصد آن نیازمند نظارت مستمر است. تشخیص دیرهنگام معمولاً به جراحی‌های سنگین مانند برداشتن مثانه، کاشت مثانه مصنوعی یا استفاده از کیسه ادرار منجر می‌شود که به طور قابل توجهی کیفیت زندگی بیمار را کاهش می‌دهد.

    به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، کیت‌های موجود برای آزمایش ادرار حساسیت پایینی دارند و سیستوسکوپی که شامل وارد کردن کاتتر به مجرای ادراری برای بررسی داخلی مثانه است، هم دردناک و هم پرهزینه است. این مسائل، نیاز فوری به فناوری تشخیصی ساده اما دقیق برای بیماران را برجسته می‌کند.

    تیمی از پژوهشگران به سرپرستی دکتر یونگدو جونگ از مرکز پیشرفته تشخیص زیست‌مولکولی در مؤسسه علوم و فناوری کره (KIST) به ریاست او سانگ روک، با همکاری تیم پروفسور سوک هو کانگ از دپارتمان اورولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه کره، کیت تشخیصی مبتنی بر ادرار برای سرطان مثانه توسعه داده‌اند که به راحتی در خانه قابل استفاده است. این کیت می‌تواند نشانگرهای زیستی سرطان مثانه را بدون نیاز به فرآوری قبلی نمونه‌های ادرار به دقت شناسایی کند.

    این تیم پژوهشی کیت تشخیصی نوآورانه‌ای طراحی کرده‌اند که با استفاده از اصل لایه‌بندی آب و روغن نشانگرهای زیستی سرطان مثانه را شناسایی می‌کند. شناسایی نشانگرهای زیستی در ادرار به دلیل غلظت پایین این نشانگرها و تداخل ناخالصی‌هایی مانند وجود خون در ادرار (هماچوری) چالش‌برانگیز بوده است. این کیت جدید با استفاده از مکانیزمی که در آن فیلمی متصل به نشانگر زیستی شکسته شده و حامل سیگنال شناوری آزاد می‌شود که به لایه روغن منتقل شده و سیگنالی قابل شناسایی ساطع می‌کند، بر این چالش‌ها غلبه کرده است. این طراحی از تداخل ناخالصی‌هایی مانند هماچوری جلوگیری کرده و سیگنال را تقویت می‌کند، که امکان شناسایی دقیق نشانگر زیستی را فراهم می‌کند.

    در آزمایشات بالینی که با ۸۰ بیمار و ۲۵ فرد سالم در دپارتمان اورولوژی دانشگاه کره با استفاده از روش دوسوکور انجام شد، این کیت تشخیصی به حساسیت ۸۸.۸ درصد دست یافت. این عدد به طور قابل توجهی بهتر از حساسیت ۲۰ درصدی کیت‌های تجاری موجود است. قابل توجه است که در حالی که روش‌های مرسوم تقریباً قادر به تشخیص سرطان مثانه در مراحل اولیه نیستند، این کیت حتی موارد اولیه سرطان را به دقت شناسایی می‌کند.

    این کیت تشخیصی، یک رویکرد انقلابی برای تشخیص اولیه سرطان مثانه از طریق آزمایشات ساده و غیرتهاجمی ادرار ارائه می‌دهد. انتظار می‌رود این فناوری نیاز به سیستوسکوپی‌های غیرضروری را کاهش دهد، نرخ بقا را از طریق تشخیص زودهنگام بهبود بخشد و کیفیت زندگی بیماران را ارتقا دهد. با تکیه بر این نتایج، تیم پژوهشی به دنبال توسعه محصولاتی برای استفاده انبوه و سریع در مراکز جامع معاینات پزشکی و همچنین کاربرد آسان در خانه است.

    دکتر جونگ اظهار داشت: «این مطالعه نشان‌دهنده پتانسیل تشخیص زودهنگام سرطان مثانه با استفاده از یک کیت تشخیصی ساده است که نیاز به سیستوسکوپی‌های غیرضروری را کاهش می‌دهد.»

    پروفسور سوک هو کانگ از دانشگاه کره گفت: «این تحقیق که نتیجه مطالعات مشترک بین KIST و دانشگاه کره است، راه را برای توسعه فناوری‌های تشخیصی زودهنگام برای بیماری‌های مختلف فراتر از سرطان مثانه هموار می‌کند.» قابل ذکر است که دکتر یونگدو جونگ و پروفسور سوک هو کانگ با همکاری دکتر دونگ جین لی از مؤسسه ماشین‌آلات و مواد کره قصد دارند یک استارتاپ با نام «FloatBioscience» تأسیس کنند که بر تجاری‌سازی این کیت تشخیصی سرطان مثانه متمرکز است. این استارتاپ برای تولید انبوه یکنواخت انتخاب شده و تیم استارتاپ همگرایی پیشرو در رقابت استارتاپ همگرایی NST 2024 محسوب می‌شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *