دوشنبه / ۶ اسفند / ۱۴۰۳ Monday / 24 February / 2025
×
تحلیل ۳۰۰ نمونه

متابولیت خون عامل موثر در مرگ ناگهانی نوزادان شناخته شد

پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا موفق به کشف شاخص‌های خونی مرتبط با سندرم مرگ ناگهانی نوزادان (SIDS) شده‌اند. این یافته‌ها می‌توانند راه را برای توسعه آزمایش‌های ساده‌ای به منظور شناسایی نوزادان در معرض خطر هموار کنند و گامی مؤثر در جهت درک بهتر علل این سندرم باشند؛ بیماری‌ای که به‌عنوان علت اصلی مرگ نوزادان بین […]

متابولیت خون عامل موثر در مرگ ناگهانی نوزادان شناخته شد
  • کد نوشته: 1746
  • ۵ بهمن
  • 45 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا موفق به کشف شاخص‌های خونی مرتبط با سندرم مرگ ناگهانی نوزادان (SIDS) شده‌اند. این یافته‌ها می‌توانند راه را برای توسعه آزمایش‌های ساده‌ای به منظور شناسایی نوزادان در معرض خطر هموار کنند و گامی مؤثر در جهت درک بهتر علل این سندرم باشند؛ بیماری‌ای که به‌عنوان علت اصلی مرگ نوزادان بین یک ماهگی تا یک سالگی شناخته می‌شود.

    به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، محققان نمونه‌های سرم خون نوزادانی که بر اثر SIDS جان خود را از دست داده‌اند، مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و نشانگرهای زیستی خاصی را شناسایی کرده‌اند که به مرگ این نوزادان مرتبط بوده و احتمالاً در بروز این سندرم نقش دارند. پژوهشگران معتقدند که توسعه آزمایش‌هایی برای شناسایی این نشانگرها می‌تواند به نجات جان نوزادان کمک کند.

    دکتر کیت ال. کین پژوهشگر و مدیر مؤسس مرکز عدالت سلامت و بهداشت دقیق دانشگاه ویرجینیا، که اکنون در دانشگاه ایالتی کارولینای شرقی فعالیت دارد می‌گوید: «این پژوهش بزرگ‌ترین مطالعه‌ای است که تاکنون در تلاش برای شناسایی نقش مولکول‌های کوچک خون به‌عنوان نشانگرهای زیستی SIDS انجام شده است. یافته‌های ما به نقش چندین مسیر زیستی کلیدی اشاره دارند و درک تازه‌ای از فرآیندهای زیستی مرتبط با افزایش خطر یا تشخیص SIDS ارائه می‌دهند.»

    پژوهش‌های جدید به قدرت تحلیل «متابولومیکس» در شناسایی و درک بیماری‌های پیچیده اشاره دارند. متابولومیکس به بررسی متابولیت‌های تولیدشده توسط سلول‌ها می‌پردازد. در این مطالعه، پژوهشگران نمونه‌های سرم خون ۳۰۰ نوزاد را که در مطالعاتی همچون مطالعه مرگ‌ومیر نوزادان شیکاگو و بانک عصبی موسسات ملی سلامت شرکت داشتند، مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها سطح ۸۲۸ متابولیت مختلف را در فرآیندهای زیستی حیاتی مانند ارتباط سلول‌های عصبی، واکنش به استرس و تنظیم هورمونی ارزیابی کردند.

    پس از تعدیل عوامل تأثیرگذار مانند سن، جنسیت و نژاد و قومیت نوزادان، پژوهشگران ۳۵ نشانگر پیش‌بینی‌کننده SIDS را شناسایی کردند. از جمله این نشانگرها، اورنیتین بود که برای دفع آمونیاک از طریق ادرار اهمیت دارد. این اسید آمینه پیش‌تر به‌عنوان یکی از عوامل بالقوه مرتبط با SIDS شناخته شده بود. یکی دیگر از نشانگرها، متابولیتی مرتبط با سلامت مغز و ریه بود که به‌عنوان نشانگر بالقوه‌ای برای نقص قلبی جنین در سه‌ماهه اول بارداری مطرح است.

    دکتر چاد آلدرج، پژوهشگر گروه عصب‌شناسی دانشگاه ویرجینیا می‌گوید: «ما تفاوت‌هایی در چربی‌های خاصی به‌نام اسفنگومیلین‌ها یافتیم که برای رشد مغز و ریه حیاتی هستند. این تفاوت‌ها ممکن است فرآیندهای مهم زیستی را مختل کرده و برخی از نوزادان را در معرض خطر SIDS قرار دهند.»

    اگرچه یافته‌ها گام مهمی در درک SIDS به شمار می‌روند، پژوهشگران تأکید دارند که برای بررسی تأثیر مستقیم متابولیت‌ها در بروز این سندرم به مطالعات بیشتری نیاز است. دکتر فرن ر هاوک پزشک خانواده در مرکز پزشکی UVA و مدیر مطالعه مرگ‌ومیر نوزادان شیکاگو می‌گوید: «نتایج این مطالعه هیجان‌انگیز است. ما به کشف مسیرهایی که به SIDS منجر می‌شوند، نزدیک‌تر شده‌ایم. امید ما این است که این تحقیقات زمینه را برای شناسایی نوزادان در معرض خطر از طریق آزمایش‌های خونی ساده فراهم کند و جان این نوزادان ارزشمند را نجات دهد.»

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *