دوشنبه / ۶ اسفند / ۱۴۰۳ Monday / 24 February / 2025
×
افزایش احتمال بیماری

مادران ام اس پس از زایمان با مشکلات روانی مواجه می‌شوند

افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام‌اس) با خطر بسیار بالاتری برای ابتلا به اختلالات روانی در دوران بارداری و نخستین سال پس از زایمان روبرو هستند. این یافته‌ها، حاصل مطالعه‌ای است که بیش از ۸۹۰ هزار زایمان در ایالت انتاریوی کانادا را بررسی کرده است. به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، محققان با استفاده […]

مادران ام اس پس از زایمان با مشکلات روانی مواجه می‌شوند
  • کد نوشته: 1822
  • ۷ بهمن
  • 59 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام‌اس) با خطر بسیار بالاتری برای ابتلا به اختلالات روانی در دوران بارداری و نخستین سال پس از زایمان روبرو هستند. این یافته‌ها، حاصل مطالعه‌ای است که بیش از ۸۹۰ هزار زایمان در ایالت انتاریوی کانادا را بررسی کرده است.

    به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، محققان با استفاده از داده‌های سلامت جمعیتی سیستم ICES دریافتند که ۸ درصد از افراد مبتلا به ام‌اس در دوران بارداری دچار اختلالات روانی جدید می‌شوند و این آمار در سال اول پس از زایمان به ۱۴ درصد افزایش می‌یابد. افسردگی و اضطراب شایع‌ترین مشکلات روانی در این گروه بودند.

    این مطالعه وضعیت سلامت روانی افرادی که با جنسیت زنانه متولد شده‌اند و مبتلا به ام‌اس هستند (حدود ۱۷۰۰ نفر) را با افراد مبتلا به صرع، بیماری التهابی روده، دیابت و گروهی بدون این بیماری‌های مزمن مقایسه کرده است. تحلیل‌ها، بروز اختلالات روانی را از پیش از بارداری تا سه سال پس از زایمان بررسی کردند.

    نتایج نشان داد که سال اول پس از زایمان دوره‌ای بسیار حساس است؛ افراد مبتلا به ام‌اس ۳۳ درصد بیشتر از افرادی که ام‌اس یا بیماری‌های مزمن دیگر ندارند، دچار اختلالات روانی می‌شوند. به طور کلی، نیمی از افراد مبتلا به ام‌اس در سال اول پس از زایمان با مشکلات روانی مواجه بودند.

    دکتر روث‌آن مری، نویسنده اصلی مقاله و استاد پزشکی از دانشگاه دالهاوزی، در این باره می‌گوید: «یافته‌های ما بر آسیب‌پذیری بیشتر مادران مبتلا به ام‌اس در برابر اختلالات روانی تأکید می‌کند و نشان می‌دهد که غربالگری سلامت روان و مداخلات زودهنگام، از جمله استراتژی‌های پیشگیرانه، چقدر حیاتی است.»

    افراد مبتلا به ام‌اس در دوران بارداری ۲۶ درصد و در سال اول پس از زایمان ۳۳ درصد بیشتر از افراد بدون ام‌اس دچار اختلالات روانی می‌شوند (با در نظر گرفتن عواملی مانند سن، وضعیت اقتصادی اجتماعی، و عوارض بارداری). ۴۲ درصد از مبتلایان به ام‌اس در دوران بارداری و ۵۰ درصد در سال اول پس از زایمان با مشکلات روانی مواجه بودند، در حالی که این آمار برای افراد بدون ام‌اس به ترتیب ۳۰ درصد و ۳۸ درصد بود.

    حدود ۱ درصد از افراد مبتلا به ام‌اس در سال اول پس از زایمان دچار روان‌پریشی شدند و نزدیک به ۶ درصد اختلالات مصرف مواد را تجربه کردند. افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند صرع، بیماری التهابی روده و دیابت نیز در دوران بارداری و پس از زایمان با افزایش خطر اختلالات روانی مواجه بودند. یکی از محدودیت‌های این مطالعه این است که داده‌های اداری فقط مشکلات روانی را ثبت می‌کنند که افراد برای آن‌ها خدمات درمانی دریافت کرده‌اند. بنابراین ممکن است میزان واقعی بار اختلالات روانی در این جمعیت کمتر از واقعیت گزارش شده باشد.

    دکتر کالین ماکسول، نویسنده ارشد مقاله و استاد دانشگاه واترلو، می‌گوید: «مطالعات آینده باید به بررسی این بپردازند که شدت و فعالیت بیماری‌های مزمنی مانند ام‌اس چگونه بر سلامت روان در دوران بارداری و پس از زایمان تأثیر می‌گذارد و چگونه استراتژی‌های مراقبتی جامع می‌توانند بهترین حمایت را در این دوره ارائه دهند.»

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *