مطالعهای که در مرکز PET تورکو در فنلاند انجام شده است، نشان میدهد که تغییرات در عملکرد انتقالدهندههای عصبی اوپیوئیدی در مغز میتواند عامل اصلی در بیاشتهایی عصبی باشد. به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، بیاشتهایی عصبی یک اختلال روانپزشکی جدی است که با محدودیت در خوردن، ترس از افزایش وزن و اختلال در تصویر […]
مطالعهای که در مرکز PET تورکو در فنلاند انجام شده است، نشان میدهد که تغییرات در عملکرد انتقالدهندههای عصبی اوپیوئیدی در مغز میتواند عامل اصلی در بیاشتهایی عصبی باشد.
به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، بیاشتهایی عصبی یک اختلال روانپزشکی جدی است که با محدودیت در خوردن، ترس از افزایش وزن و اختلال در تصویر بدن مشخص میشود. این اختلال ممکن است منجر به سوءتغذیه شدید، افسردگی و اضطراب گردد. این مطالعه جدید از مرکز PET تورکو نشان میدهد که تغییرات در عملکرد انتقالدهندههای عصبی مغز میتواند در این بیماری نقش داشته باشد.
پروفسور پیرجو نووتیلا، دانشگاه تورکو، فنلاند میگوید: «انتقالدهندههای عصبی اوپیوئیدی در مغز، اشتها و حس لذت را تنظیم میکنند. در بیماران مبتلا به بیاشتهایی عصبی، تون اوپیوئیدی مغز در مقایسه با افراد سالم افزایش یافته بود. پیشتر نشان داده شده بود که در بیماران چاق، فعالیت این سیستم کاهش مییابد. به نظر میرسد عملکرد این مولکولها هم در کاهش و هم در افزایش اشتها نقش داشته باشد.»
علاوه بر این، محققان به بررسی میزان مصرف گلوکز در مغز پرداختند، زیرا مغز حدود ۲۰ درصد از کل انرژی بدن را مصرف میکند. این موضوع توجه آنها را به این سوال جلب کرد که کاهش شدید دریافت انرژی در بیماران مبتلا به بیاشتهایی عصبی چگونه میتواند بر تعادل انرژی مغز تأثیر بگذارد. یافتهها نشان داد که مغز این بیماران، علیرغم کمبود وزن و محدودیتهای شدید، همچنان به مصرف مشابه گلوکز نسبت به افراد سالم ادامه میدهد، که نشاندهنده تلاش مغز برای حفظ عملکرد حیاتی خود در شرایط دشوار است.
پروفسور لاوری نومنما از مرکز PET تورکو توضیح میدهد: «مغز بیماران مبتلا به بیاشتهایی عصبی مقدار مشابهی گلوکز را نسبت به مغز افراد سالم مصرف میکرد. اگرچه کمبود وزن به روشهای مختلفی فیزیولوژی بدن را تحت فشار قرار میدهد، اما مغز تلاش میکند از خود محافظت کند و توانایی عملکردی خود را تا حد ممکن حفظ کند.» او ادامه میدهد: «مغز اشتها و تغذیه را تنظیم میکند و تغییرات در عملکرد مغز با هر دو وضعیت چاقی و کمبود وزن مرتبط است. از آنجا که تغییرات در فعالیت اوپیوئیدهای مغز با اضطراب و افسردگی نیز مرتبط است، یافتههای ما میتواند علائم احساسی و تغییرات خلقی مرتبط با بیاشتهایی عصبی را توضیح دهد.»
این مطالعه با همکاری بیمارستان دانشگاه تورکو و دانشگاه ملی پوسان در کره جنوبی انجام شد. مغز بیماران مبتلا به بیاشتهایی عصبی و افراد سالم با استفاده از تصویربرداری توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) در مرکز PET تورکو بررسی شدند.
دیدگاهتان را بنویسید