محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ایندیانا و همکارانشان در دانشگاه پزشکی مکرره در اوگاندا ارتباط مهمی میان سطوح بالای اسید اوریک و نتایج تهدیدکننده زندگی در کودکان مبتلا به مالاریای شدید کشف کردهاند. به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، این تحقیق هایپراوریسمی (سطوح بالای اسید اوریک) را بهعنوان یکی از عوامل احتمالی افزایش مرگومیر و چالشهای […]
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ایندیانا و همکارانشان در دانشگاه پزشکی مکرره در اوگاندا ارتباط مهمی میان سطوح بالای اسید اوریک و نتایج تهدیدکننده زندگی در کودکان مبتلا به مالاریای شدید کشف کردهاند.
به گزارش رسانه اخبار پزشکی مدنا، این تحقیق هایپراوریسمی (سطوح بالای اسید اوریک) را بهعنوان یکی از عوامل احتمالی افزایش مرگومیر و چالشهای بلندمدت توسعه عصبی در کودکان مبتلا به مالاریای شدید شناسایی کرده است. این یافتهها درهای تحقیقاتی را برای آینده باز میکند که میتواند استراتژیهای درمانی را برای کودکانی که به مالاریای شدید مبتلا هستند، بهبود بخشد. مالاریا بیماریای است که توسط انگلهای منتقلشده توسط پشهها ایجاد میشود و یکی از علل اصلی مرگومیر در کودکان آفریقایی است.
دکتر چندی سی جان، استاد پزشکی کودکان در دانشگاه ایندیانا و یکی از رهبران این تحقیق، گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که هایپراوریسمی ارتباط قویای با مرگ در بیمارستان و پس از ترخیص و همچنین با نقص شناختی بلندمدت در کودکان مبتلا به مالاریای شدید دارد. همچنین چندین مکانیزم را نشان دادیم که بر اساس آنها هایپراوریسمی ممکن است به این نتایج منجر شود و این نشان میدهد که هایپراوریسمی تنها با نتایج منفی مرتبط نیست، بلکه ممکن است به آنها کمک کند.»
محققان دادههای دو گروه مستقل از کودکان مبتلا به مالاریای شدید در اوگاندا را تحلیل کرده و دریافتند که ۲۵٪ از آنها هایپراوریسمی داشتند. این وضعیت ناشی از وجود بیش از حد اسید اوریک است که یک ماده زائد مضر در خون است. عوامل اصلی هایپراوریسمی در شرکتکنندگان تحقیق شامل گلبولهای قرمز آلوده تجزیهشده و آسیب کلیوی بود که باعث کاهش توانایی بدن در دفع اسید اوریک اضافی میشود.
در این تحقیق، هایپراوریسمی با چهار نتیجه منفی در کودکان مبتلا به مالاریای شدید مرتبط بود: مشکلات جدی سلامتی مانند کما و کمخونی، خطر بالاتر مرگ در طول بستری در بیمارستان، خطر بالاتر مرگ پس از ترخیص از بیمارستان، و نقص شناختی بلندمدت در بازماندگان. این تحقیق همچنین نشان داد که کودکان مبتلا به هایپراوریسمی باکتریهای مضر بیشتری در روده خود داشتند که میتوانند از دیواره آسیبدیده روده عبور کرده و باعث سپسیس شوند. این یافتهها بهطور مشترک بر لزوم انجام آزمایشهای بالینی برای بررسی اثربخشی داروهای کاهنده اسید اوریک بهعنوان درمان تکمیلی مالاریای شدید تأکید دارند.
دکتر آندریا کانروی، استادیار پزشکی کودکان در دانشگاه ایندیانا و یکی از رهبران این تحقیق گفت: «تحقیقات اضافی برای تعیین اینکه آیا کاهش اسید اوریک در کودکان مبتلا به مالاریای شدید میتواند مرگومیر در بیمارستان، مرگومیر پس از ترخیص و نقص شناختی بلندمدت را کاهش دهد، ضروری است. امید ما این است که این تحقیقات، بینشهای جدیدی ارائه دهد و بهطور بالقوه به درمانهای بهبود یافتهای منجر شود که جانها را نجات دهند.»
این تحقیق بر اساس کشف اخیر تیم از مقاومت جزئی به درمان اصلی مالاریا در کودکان آفریقایی مبتلا به مالاریای شدید ساخته شده است. هر دو تحقیق بر اهمیت اولویتبندی استراتژیهای جدید برای مقابله با مالاریا تأکید دارند؛ بیماریای که در سال ۲۰۲۳، ۲۶۳ میلیون نفر را مبتلا کرده و تقریباً ۶۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان کشته است.
دیدگاهتان را بنویسید